Kleur is de meest opvallende eigenschap van het werk van Alexander Vogels. De expressie berust op spontaniteit, hij schildert niet op basis van een plan. Toch ontstaat er altijd iets herkenbaars tijdens het schilderproces. Zijn inspiraties geven vorm aan zijn werk, maar het is zijn manier van schilderen die zijn schilderijen zo boeiend maakt. Hij weet moeiteloos oorspronkelijke en positieve gevoelens op te roepen. In zijn lyrisch-abstracte kunst dient figuratie ter ondersteuning van de kleurencompositie.

Vogels bracht een groot deel van zijn jeugd door in Australi‰, voordat hij weer terugkeerde naar Maastricht om een kunstopleiding te volgen.
Hij behoort tot de groep kunstenaars die op reis hun horizon verbreden. Aan de andere kant van de wereld, In Australie, wordt hij geconfronteerd met het leven van de Aboriginals. Later breidt hij zijn kennis van de primitieve culturen uit bij volkeren in Noord Afrika en bij de Indianen in Noord Amerika.
Grote inspiratiebron voor zijn werk zijn beschavingen waarin traditie, magie, rituelen en symboliek centraal staan. In lijn met zijn interesse voor primitieve culturen heeft hij ook een aantal Indianenreservaten bezocht en heeft hij door het Noord-Afrikaanse Tassiligebergte gereisd.

Klik hier om alle schilderijen van deze kunstenaar te bekijken.