Clemens Briels

Clemens Briels is op dit moment ‚‚n van de meest gevraagde kunstenaars in binnen- en buitenland. Zijn kunstwerken zijn opgenomen in diverse gerenommeerde kunstcollecties. Clemens Briels is als ‚‚rste Nederlandse kunstenaar verkozen tot ?Official Olympic Artist? voor de Olympische Winterspelen in Salt Lake City in 2002!

Achter de kunstwerken van Clemens Briels schuilt altijd een verhaal. Hij ontwikkelde een eigen stijl, het ANTIPODISME: hij verbeeldt liever het tegenovergestelde dan het sterotiepe, het aangeleerde. De kijker wordt geconfronteerd met een andere, fantasierijke kijk op alledaagse dingen en komt hierdoor vaak voor verrassingen te staan.
Briels verbeeldt zijn ervaringen die hij heeft opgedaan in de Ori‰nt, de Carribean en Noord en Zuid Amerika. Daarnaast is de traditionele Midden- en Zuid-Amerikaanse muziek een schier onuitputtelijke inspiratiebron
De kunstenaar vertaalt zijn ervaringen op zijn eigen manier, in zijn eigen unieke fantasiewereld. Kleur is het hulpmiddel, het verhaal is zijn boodschap. Academische wetmatigheden op het vlak van perspectief aan zijn laars lappend. Hij prikkelt de fantasie van de kijker door andere beelden te tonen, dan wij geacht worden te zien

Clemens Briels beperkt zich niet tot het schilderen op linnen en het cre‰ren van driedimensionale objecten. Zo ontwierp hij voor Leolux eetkamerstoelen, De Antipodes en de Kleioïs. Vijftig Ford Ka?s werden met zijn stofdesign bekleed. Tevens vervaardigt hij beelden, glaswerk en tapijten. Hij is een kunstenaar wiens ster sterk reizende is. In SAFE magazine van Robeco stond Clemens Briels op de 1e plaats van best renderende Nederlandse kunstenaars, met een prijsstijging van 900%(!) over de afgelopen 10 jaar.

Klik hier om alle schilderijen van deze kunstenaar te bekijken.