Kunst maken, is het cre‰ren van een niet bestaande wereld. Het is iets, wat we herkennen uit onze fantasie.
Herinneringen van lokaties, momenten, die ons vertrouwd aandoen.

Henk heeft altijd al de gave gehad om te schilderen,
maar niet de ambitie om kunstenaar te worden.
Na een ernstige ziekte is het schilderen voor hem begonnen.

Zijn spontane schilderijen zijn herinneringen aan Griekenland, wat ook zijn inspiratie bron is.
Hij schildert; landschappen in natuurlijke eenvoud.
Mede door de kleurencombinaties hebben zijn schilderijen een intense en harmonische uitstraling.

Landschappen, huizen, kerken en molens worden weergegeven in kleurvlakken, doorzichtigheid en onvoltooidheid, geaccentueerd met dikkere (verf)lagen.
De horizon verschuift vaak, zo kan de kijker ook de beleving van de werkelijkheid wisselen en veranderen betekenissen. Hij doet dit bewust, om de realiteit en de eenvoud van de natuur te benadrukken. Henk brengt zijn gevoelens tot leven in zijn creaties.

Het is zijn gevoel, dat we zien en wat we willen zien,
is gebaseerd op onze eigen ontdekkingsreis. Schilderen is vooral leren zien, reizen is een onderdeel ervan. Zijn ervaring met metaal, gaf hem nog een stimulans; het cre‰ren van sculpturen, dat in 2005 begon.

Zijn vakmanschap van kennis en vaardigheid geven zijn kunstwerken een solide basis.De sculpturen zijn details van de natuur en na hun voorbeeld krijgen ze hun eigen vorm, met ruimte voor menselijke aspecten.
Speciaal is de lak, waarmee het kunstwerk wordt gespoten, de kleuren veranderen, naar gelang licht en gezichtspunt. Mede daardoor is de kunst steeds in beweging.

Altijd heeft hij de uitdaging om nieuwe schilderijen of sculpturen te cre‰ren, waar wij onze momenten of herinneringen, in zullen herkennen..

Klik hier om alle schilderijen van deze kunstenaar te bekijken.