Tange werkt hoofdzakelijk in olieverf en pastel, maar ook op keramiek. Voor de pastels cre‰ert hij met brede passe-partout in de typisch warme rode en blauwe kleuren, het gevoel dat men door een venster kijkt of in een theater zit.

Jacques bezit als geen ander de gave om met beperkte en eenvoudig middelen de juiste sfeer op te roepen. Met zijn kunstwerken spreekt hij een universeel publiek aan. In felle primaire kleuren geeft hij telkens een nieuwe invulling aan het thema “verlangen”. Verlangen in welke vorm dan ook, in liefde en leven, naar thuis en verre oorden, naar heden en verleden.

Zijn werk is boeiend, kleurrijk en verrassend en laat zich moeilijk onderbrengen in de nu bekende Nederlandse kunststromingen. Wie verder kijkt dan de eerste aanblik ontdekt een diepere emotie die Tange presenteert met een ondeugende knipoog. De kunstenaar krijgt nu reeds internationale aandacht. Hij exposeert vanaf 1992 en heeft werk in verschillende stedelijke collecties en musea. Tijdens de “Kunstenaar van het Jaar verkiezing 2003” is hij uit een landelijke verkiezing van alle Nederlandse kunstenaars verkozen tot “meest veelbelovend kunstenaar van 2003”. In 2005 is Jacques verkozen tot ‘Kunstenaar van het jaar’.

Klik hier om alle schilderijen van deze kunstenaar te bekijken.