Janneke Vliegers maakt grote olieverfschilderijen, zowel vogelvlucht perspectieven van steden als portretten en korte films.
Het schilderen van bovenaf, zoals zij het zelf benoemt, doet Viegers al vanaf 1980. Ze is ge‹ntrigeerd door het vluchtige, het imaginaire, en de snelheid van waarnemen, wat men ook in haar films terugvindt.
Door het schilderen in vogelvluchtperspectief krijgt de toeschouwer een beeld van een stad dat normaalgesproken alleen vanuit een vliegtuig is te zien. De hectische beweging die zo kenmerkend is voor een metropool legt Viegers op doek vast, zonder de aanwezigheid van lopende mensen en langs elkaar heen razend verkeer dat garant staat voor een dynamisch straatbeeld. Viegers concentreert zich op de roerige onrustige sfeer en verbeeldt deze in de architectuur, het statische, onbeweeglijke element van een stad.

Vliegers exposeert sinds1980 en had diverse solotentoonstellingen. Werk van haar bevindt zich o.a. in de collecties van de Eerste en Tweede Kamer, het Europarlement, het Amsterdams Historisch Museum, en het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem. De gemeente Nijmegen heeft onlangs twee werken van haar aangekocht.
Een glas-in-lood raam voor de Laurenskerk in Rotterdam is van haar hand. Het schilderij ?Paleis op de Dam? is er ‚‚n uit de serie ?City Views?. De kunstenaar heeft op dezelfde wijze meer dan 50 steden geschilderd, o.a. New York, Parijs, Moskou, en Utrecht.

Klik hier om alle schilderijen van deze kunstenaar te bekijken.