Frank Lengvenius is in 1952 geboren te Brunssum. Hij volgde de academie Sint Joost in Breda. Zijn liefde voor het schilderen begint al in zijn kinderjaren. Zelf herinnert hij zich zijn kunstzinnige impulsen vanuit het Staatsmijnpark, waarin vitrines met schilderijen te bezichtigen waren. En vanuit een houten gebouw, waarin met ijver en selectief vermogen tentoonstellingen werden georganiseerd van actuele kunst, onder regie destijds van Ilse Frankenthal, die Frank later stimuleerde in zijn werk.

Na zijn opleiding aan de academie keert Lengvenius terug naar de mijnstreek en vestigt zich daar met zijn atelier in een verlaten melkfabriek en later in een boerderij. Hij heeft een tijd lang in Abdij Rolduc in Kerkrade fresco?s en wandbeschilderingen gerestaureerd, ditzelfde deed hij in Aken.

Het werk van Lengvenius is veelal ge‹nspireerd op het stedelijke leven; huizen, ladders tegen de hemel, bruggen en pijlers. Het hele veld is vol laag over laag geschilderde kleur in uiterst geraffineerde samenstellingen en levendig bewerkt met lineatuur in penseel en wit krijt en zwart.
Zijn werk uit eind jaren tachtig is nog voornamelijk grijs en zwart maar gaandeweg wordt het steeds uitbundiger van kleur.

Het werk van Frank Lengvenius is te zien (geweest) op vele internationale beurzen in Frankfurt, Gent en Amsterdam en in diverse steden waaronder Eindhoven, Aken en Baden-Baden.

Klik hier om alle schilderijen van deze kunstenaar te bekijken.