Marianne Naerebout

Hoe schud je het kind wakker dat in elk van ons leeft? We kunnen ons verwonderen over vuurwerk of over de kleuren uit het licht dat door een prismakijker zichtbaar wordt gemaakt. We kunnen ook gewoon gaan kijken naar de schilderijen en objecten van Marianne Y. Naerebout.

Als een rode draad loopt door alle kunstwerken een sentiment van levensvreugde. Uiting vindt plaats middels een uitbarsting van kleuren en uitstraling van een positieve stemming. Haar schilderkunst is instinctief. De overvloed van effecten met primaire kleuren en vooral de beweging komen tot stand door alle indrukken opgedaan tijdens haar reizen. Zij straalt het leven uit als de moderne nomade en haar kunstwerken zijn de spontane, wonderbaarlijke verhalen.

Na haar studie aan de St. Joost Academie voor Beeldende Kunsten volgde ze een opleiding aan het Cyprus College of Art. Ze woonde tien jaar in Oman, Syri‰, Maleisi‰ en Gabon.

Eind 1993 komt ze weer terug naar Nederland. In 1997 word ze verliefd, vertrek naar Ft. Lauderdale, U.S.A., en trouw vervolgens in Las Vegas. Tien jaar werkt ze vanuit Ft. Lauderdale en Breda. Altijd op zoek naar nieuwe kleuren.
Momenteel verdeelt ze haar tijd tussen haar ateliers in Breda (Nederland), Apricale (Itali‰) en Arusha (Tanzania). Allemaal landen die haar heel veel inspiratie geven en waar kleur volop aanwezig is en zij verwerkt in haar kunstuitingen.

Naerebout exposeerde in Oman, Syri‰, Jordani‰ en Nederland. Haar werken zijn opgenomen in particuliere collecties en aangekocht door bedrijven en instellingen waaronder Rabobank, Shell, Porceleyne Flesch Delft en Oxbow. Ze maakt schilderijen, acryl, olie, houtobjecten, zeefdrukken, spiegels en keramiek.

Klik hier om alle schilderijen van deze kunstenaar te bekijken.