Marri de Wilde noemt zichzelf ?jong? kunstenaar, omdat zij pas in de jaren ?90 begon met het volgen van schilderlessen. Daarna ging ze verder zonder begeleiding om zich te ontwikkelen door middel van experiment en ondervinding. Marri?s credo is eenvoud en voortdurend manipuleren. Ze werkt met een zekere bezetenheid aan haar expressieve, abstracte schilderijen en werken op papier.

“Schilderen leer je door ondervinding” is de overtuiging van Marri de Wilde. Doordat ze pas laat is gaan schilderen heeft Marri veel onconventionele frisheid behouden. Haar experimentele en impulsieve manier van werken zorgt ervoor dat het lijkt of haar werk zich in beweging zet.

Voor De Wilde is een schilderij niet de uitdrukking van een idee, maar een intu‹tieve verbeelding daarvan. Haar doel is om kleur een zodanige intensiteit te laten bereiken, dat daarin vorm en tekening in andere kleuren oplichten.

Door het oppervlak voortdurend te manipuleren met zo weining mogelijk middelen en met vormen die op het eerste gezicht eenvoudig schijnen, wordt als het ware een mysterie opgeroepen.

Klik hier om alle schilderijen van deze kunstenaar te bekijken.