‘ Op mijn achtste had ik mijn eerste camera. Vanaf die vakantie naar Oostenrijk was ik de fotograaf.
Elke volgende stap in mijn leven heeft deze passie verrijkt, elke opleiding heeft er iets aan toegevoegd. Uiteindelijk komen mijn interesses voor beeld en kunst, voor mens en techniek samen in de keuze voor het portret.

Mijn dagelijks leven is inmiddels doordrenkt met fotografie. Beeldcommunicatie is een specialiteit van mij geworden. Kleur heeft daarin een bijzondere plaats. De kleurencombinaties in mijn portretten zijn niet de werkelijke kleuren. Het zijn kleuren die een gevoelswaarde weergeven en ze worden gecombineerd met elementen van grafische vormgeving.

Nog steeds fotografeer ik het liefst op locatie of bij de mensen thuis. Als ik een portret van iemand maak ga ik op zoek naar de eigenheid van die persoon. Ik maak foto?s, interpreteer wat ik waarneem en werk die interpretatie uit tot een concept. Mijn doel is de geportretteerde persoon altijd een betekenisvol document te geven: een portret dat wezenlijk waardevol is.’

Opleidingen
Hoger Informatica Onderwijs, Enschede
Sociale Academie, Opbouwwerk, Enschede
Kunstacademie Vredeman de Vries, publiciteits & grafische vormgeving, Leeuwarden
Didactiek Beeldend kunstenaars (post hbo), Utrecht
Didactiek Fotografie (post hbo), Rotterdam
Tweejarige Postacademische, Leergang Supervisiekunde, Amsterdam

Klik hier om alle schilderijen van deze kunstenaar te bekijken.