Sam Middleton, Amerikaan van geboorte, woont en werkt sinds 1963 in Nederland. Aanvankelijk in Amsterdam, maar al vele jaren in het Noord Hollandse Schagen. Middleton is autodidact en legt zich al lange tijd intensief toe op de collagetechniek.

Middleton heeft er nationale en internationale faam mee verworven; zijn werk werd vele malen ge‰xposeerd in gerenommeerde Nederlandse en buitenlandse kunstmusea. Muziek, vooral de jazz, is het belangrijkste leidmotief van Sam Middleton.
In zijn collages verwerkt Middleton partituren en foto?s die verwijzen naar dit favoriete thema. De collages hebben een uitgewogen esthetische en ritmische balans. Die ontstaat door een subtiel toegepaste vlakverdeling met in veel gevallen een transparant geschilderde achtergrond en de toevoeging van een grote vari‰teit aan grafische elementen: potloodlijnen en stippen.

Naast de muziek is het Noord Hollandse polderlandschap een hartszaak. Klinkende titels die Sam Middleton meegeeft aan zijn collages getuigen van deze voorliefde, zoals ?West Friese lente? en ?Waterland?.

Klik hier om alle schilderijen van deze kunstenaar te bekijken.