Vincent van Delft is geboren in ’s Hertogenbosch in 1957, maar bracht zijn eerste 6 jaren op Cura‡ao door. Hij studeerde aan de academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem van 1976 tot en met 1981. Naast verschillende schilder- en tekentechnieken gebruikt hij sinds 1991 ook fotografie, geluid en gezochte voorwerpen als beeldend materiaal. Zowel in installaties en objecten, alswel als aanvulling op het schilderen op het platte vlak. Bij zijn laatste projecten, doolhoven van kijkdozen waar binnen hij op zoek is naar de relatie tussen het heden en verleden, maakt hij gebruik van stereoscopie. Op Cura‡ao was in het kader van “Arte ‘ 99, Identitat… ayera awe manan” een dergelijke installatie van hem te zien. Voor dit werk werd hem de creativity award toegekent. Vincent exposeerde op vele plaatsen in Nederland, Duitsland, Schotland en Cura‡ao.
“In het ruim van de Rijnaak Jolles bevond zich een grote houten sloep in restauratie. Van de aanwezige materialen zoals teer en canvas maakte ik dankbaar gebruik. In contrast met de moeizame arbeid bij restauratie van de sloep dacht ik aan de natuur waar herstel binnen een organisme toch schijnbaar moeitelozer tot stand komt.
Uit fantasie en observaties kwamen verschillende werken over dit onder-werp voort. De cyclus van verval, herstel en vernieuwing zijn terug-kerende thema’s binnen mijn werk.
De versnipperde kijk op de wereld die het kijken met zich meebrengt, en het geheel wat wij daar dan weer in ons hoofd van maken, laat ik zien in mijn fotocollages.
Gevonden, weggegooide materialen probeer ik een kans van een nieuw leven te geven door te zoeken naar combinaties van deze verschillende voorwerpen waaruit een kloppend geheel ontstaat. Samen vormen zij een nieuw verhaal.”

Klik hier om alle schilderijen van deze kunstenaar te bekijken.