Vincent van Ojen (1960)

Vincent van Ojen werd in 1960 te Someren geboren. In 1984 studeerde hij met uitsluitend kleurenhoutsnedes af aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ?s-Hertogenbosch, waar hij zich ontwikkelde tot een ware specialist in het uitbuiten van de mogelijkheden die deze techniek biedt. De nerven in het hout en met name het gebruik van overlappende kleuren worden gehanteerd als belangrijke visuele elementen.

In 1992 won Vincent van Ojen de Nederlandse Grafiekprijs, en in 1998 de tweede prijs voor houtsnedes op het World Print Festival te Ljubljana, Sloveni‰. Inmiddels heeft hij in Nederland een reputatie opgebouwd en bevinden zijn werken zich in veel particuliere en zakelijke collecties. Ook vestigt hij steeds meer naam in het buitenland, vooral in Duitsland, Japan en de Verenigde Staten.

Als kunstenaar is Vincent van Ojen primair ge‹nteresseerd in compositie. Deze construeert hij met de traditionele beeldmiddelen, zoals ritme, beweging, kleur en contrast. Ondanks zijn expressiviteit en uitbundig kleurgebruik wordt het werk van van Ojen gekenmerkt door een monumentaal karakter. Regelmatig terugkerende onderwerpen zijn stillevens, bloemen, en landschappen.

Klik hier om alle schilderijen van deze kunstenaar te bekijken.