Na zijn eindexamen aan de aca ademie heeft Willem de Vries zich voornamelijk toegelegd op de meerkleuren-housnede techniek, die zich bij hem heeft ontwikkeld tot een eigenzinnig proces van ?printmaking?. Hierbij doen de meest uiteenlopende materialen dienst als beelddragers. Kunststofplaten, kachelroosters, geperste en natuurlijke houtsoorten leveren door hun textuur en karakter een basis voor de sobere en uitgebalanceerde vormgeving.
Door het gebruik van afwisselend transparante en dekkende kleurlagen ontstaat de warme, geschakeerde driedimensionaliteit die karakteristiek is voor zijn werk.

In de loop der jaren hebben het gebruik van aquarel en sjabloon een steeds prominentere plaats verworven in het scala van gemengde technieken, waardoor een geleidelijke verschuiving van grafiek in genummerde oplages naar unieke werken heeft plaatsgevonden.

Willem de Vries mag zich verheugen in een nog immer groeiende belangstelling voor zijn eigenzinnige werkwijze en zijn werk is inmiddels aangekocht door een wijd scala aan gemeenten en culturele instellingen, waaronder het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Tevens heeft hij de laatste jaren veel werken gemaakt in opdracht van bedrijven en particulieren.

Klik hier om alle schilderijen van deze kunstenaar te bekijken.